Duitse Doedelzakspeler bij Loch Ness

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oban, glenshellachroad  (2005) De laatste avond kwam er een invasie van jonge fietsertjes die enthousiast een leger van kleine tentjes om ons heen kwam zetten. Voor we boe of ba konden zeggen waren we met auto en al omsingeld door kleine tentjes.

Toen ik vroeg ze hoe onze auto er uit moest…… O, ze zouden weg zijn voor wij opstonden. Ietwat overdreven, de volgende morgen bleek dat ze niet echt efficiënt waren in opbreken. Well veel sneller dan Ad…..  Naar Loch Ness en de wereldberoemde Harry Potter trein. Eerder had ik bij een tourist information een folder gevonden. Het wereldberoemde viaduct dat in de meeste Harry Potter films te zien is en route naar Zweinstein is hier in de buurt en ook de trein die voor de film gebruikt is rijdt dagelijks voor de toeristen over het traject Fort William ‑ Mallaig. Willen wij dat ook? Het lijkt me hartstikke gaaf. Na al dat autorijden zijn we gaar en onderweg drinken we koffie. In de tuin wijst een bordje naar een uitzicht op een kasteel? Ik pak mijn camera en ga kijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een smal weggetje liep tussen de schapen door.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan het eind van het pad een prachtig uitzicht: Stalker Castle

 

Stalker Castle – De camping is prachtig, ik geniet gelijk van de panoramische uitzichten over Loch Ness. Inderdaad. Maar het lijkt een dure camping. Kan voor 3 nachtjes gelijk £ 53,- neerleggen. Kassa! De plekjes stellen niet veel voor. Overal veel modder en stenen. We krijgen plek 7 aan de rand van het meer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loch Ness

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loch Ness – De campingbeheerder Bob was een popie jopie vogel (verademing na het stugge stuk chagrijn in Oban) en hij vertelde dat er die avond een Duitster samen met een Schot doedelzak zouden spelen in de pub van de camping. Duitser in kwestie bleek onze buurman op de camping en wist nog helemaal niet zeker of hij ging spelen. Afijn, op de camping zaten we met een whisky van het uitzicht over het meer te genieten, Nessie spotten en zo. Alleen. Iedereen zat verder in de tent of caravan, achter tv of pc. Het was afwachten of het doedelzak spelen nog door zou gaan. Ik kon zien dat onze Duitse buurman nog in zijn caravan rond liep en rekende nergens meer op.  Drie minuten later hoorden we opeens pal naast ons het geluid van een zijn doedelzak. Al gauw kwam er van een paar tenten verderop antwoord van een andere doedelzak. En daar gingen ze, eerst ff stemmen en toen spelend naar de pub van de camping.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Loch Ness

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s