Alnwick castle – Northumbria

 Een mooi overzichtsfoto maken zat er niet in. Het kasteel was veel te groot. Ik zou er waarschijnlijk de eerste weken nog flink verdwalen. We konden nog net aansluiten bij een rondleiding die al vertrokken was. De gids nam ons mee op de lange wandeling langs de buitenmuren van het kasteel, waarbij we op diverse plaatsen een verhaal kregen over de geschiedenis van het kasteel.

Hier bleven we enige tijd stil staan. Viel het ons op dat de buitenmuren hier veel lager waren dan bij de rest van het kasteel? Dat kwam omdat de zoveelste Duchess van Alnwick besloten had dat ze vanaf haar vertrekken op het land achter de muur wilde kunnen uitkijken …. Dus de muren werden verlaagd. Ook de rivier die oorspronkelijk vlak onder de muur langsliep moest een integraal onderdeel worden van het uitzicht … en werd verlegd. Het landschap zag er destijds anders uit maar was en is eigendom van de Percy family en werd geheel naar de wensen van deze Hertogin aangepast. Ook de kanonnen zijn nooit gebruikt, maar voor de ‘sier’ daar neergezet. 

Tegenwoordig is het een populaire film locatie. Nog nooit zag ik een kasteel dat groter en beter onderhouden is. De lijst van films die hier eerder opgenomen zijn is lang, Harry Potter is maar een van de velen. Ook vandaag werd er gefilmd, de gids had geen idee waarvoor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s