Naar Newcastle? Nee, liever naar North Shields.

IMG_9728

The Princess of Norway

Het was voor ons de zesde keer dat we terug reden naar de haven van Newcastle. Eigenlijk heet het plaatsje North Shields. Onwetende reizigers die eerst naar Newcastle rijden en dan naar de terminal van DFDS Seaways gaan zoeken komen bij de verkeerde oever van de Tyne aan. Daar kwamen we twee jaar geleden achter toen we in november samen met de buren 5 daagjes naar Schotland gingen. Met DFDS. Nergens voor nodig om elkaar voortdurend te volgen, we maakten gewoon afspraken waar we gingen eten en zo en verder gingen we ieders ons weegs. Zo ook bij de terugreis. Wij waren allang op de boot maar van H. en E. en hun blauwe Skoda ontbrak ieder spoor.

Mijn telefoon was bijna leeg toen ik ze belde. Ze waren hopeloos verdwaald en hadden geen idee hoe ze het adres van de terminal in de TomTom konden zetten. In de TomTom konden ze geen haven of kade te vinden en ze waren er voor het eerst. Echtgenoot heeft buuf die eigenlijk niets van dit soort moderne speeltjes wil weten uitgelegd dat ze in North Shields moesten zijn, Coble Dene. Je moet het maar weten. Afijn, het is gelukt en ze waren de laatste auto die de boot nog op mocht rijden.

 

Maandag 19/10 – Na lang wachten op de parkeerplaats mochten we eindelijk aan boord. Waarom het zo lang duurde? Geen idee, gelukkig voor de fietsers die eerst in de regen stonden te wachten klaarde het weer op. Afgelopen zomer moesten we in Engeland alle drie de keren lang wachten terwijl het aan Franse en Nederlandse zijde echt heel snel gaat.

 

 

Ruim een uur later dan gepland mochten we aan boord. Wij waren op vakantie dus ik zat er niet zo mee. Reizen per boot is per definitie wachten, waar maakt me niet zoveel uit.

IMG_9748

Terwijl de boot voorbereid werd voor vertrek en zich losmaakte van de kade ging de zon onder bij de river Tyne. Door al het oponthoud vertrok de boot om 18:00 ipv 17:00. Aan boord geld Europese tijd melde de omroepster met grappig Pools accent, waarbij ze elke lettergreep apart uitsprak;

“La-dies  and  gen-tiel-man,  iet  is  now  se-ven  o-‘clock!

Ha, de tijd die ik gereserveerd had in een van de restaurants, we mochten aan tafel…….. lekker! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s