Holy Island! – de lekkerste champignonsoep die ik ooit gegeten had.

 

Plan A was simpel: ± 9:00 in North Shields aankomen en van de boot rijden, dan hadden we 1½ uur om de 63,2 mijl naar Lindisfarne(Holy Island) af te leggen. Al zo vaak hadden we dit eiland rechts laten liggen ….. nu wilden we er eens rond kijken. Om 10:30 Engelse tijd zou hoogwater de weg naar het eiland onder water zetten.

Wat er aan de hand was geen idee maar de info tv schermen aan boord van de King of Scandinavia trokken een vette streep door plan A; er stond een andere aankomsttijd 11:30 CET*), dat is 10:30 GMT**) enne never nooit niet gingen we het halen voor de weg naar het eiland onder water zou staan. Ver over elven rijden we de boot af. Gelukkig hebben we meer dan één dag deze keer. We gaan voor plan B: de coastal route volgen, langzaam rijden over het Engelse platte land van Northumbria. Vanaf het vaste land kunnen we wellicht een blik op Lindisfarne werpen (net als bij Ailsa Craig). Het is een prachtige dag en ik maak eindeloos te veel foto’s.  Als we eindelijk in de buurt komen is het 13:30. Hoe laat zou de weg weer vrij zijn? Volgens de tabellen op Internet en ook langs de kant van de weg: 14:15. echtgenoot wil vast gaan kijken, en voor ons rijdt er een auto de weg naar het eiland op. Wij volgen, de weg is vrij en zelfs al droog. Het is een mooi eiland. We parkeren de auto, wandelen rond, staan een paar keer voor een gesloten deur van een etablissement. De laatste is wel open en heeft plaats. Echtgenoot gaat voor de Hambroth, ik voor de soep van de dag, Mushroomsoep.

Het is zeldzaam lekker. Niet een gebonden soep met hier en daar een stukje champignon. Nee, een heerlijk romige soep die gevuld is met heel veel fijn gepureerde champignons. Het is echt de allerlekkerste champignonsoep die ik ooit gegeten heb, ik neem me voor dit thuis ook uit te proberen. 

++++++++++++++++++++++++++

 

250 gram champignons – (dit mogen zwart uitgeslagen en geopende champignons zijn daar zit meer smaak aan) – 1 ui fijn gesnipperd – Klontje roomboter – 1 liter water – 2 bouillonblokjes – Peterselie/selderij – Room voor in de soep (naar eigen inzicht) –  

Ik snipper de ui fijn en snij de champignons aan grove stukken. Roomboter in de pan heet laten worden en daar de uien en een paar champignons in smoren. Dan de rest van de champignons toevoegen, een liter koud water, twee verkruimelde bouillonblokje. Deksel op de pan en het geheel op het kleinste pitje op de laagste stand 2 uur op laten staan. Eventueel af laten koelen. De champignons met wat van de bouillon in de blender doen en het geheel pureren. Terug in de soep en weer heet laten worden. Dan de room erbij. Ik doe er niet zoveel in als er op Lindisfarne in de soep zat, want wij zijn serieus bezig met afvallen en dat werkt niet als je twee bakjes crème fraîche door de soep roert. Maar toch tenminste een heel flesje Blue band finesse. Heerlijk met een stukje brood. 

 *) Central European Time

**) Greenwich Mean Time

 

Het kasteel van Lindisfarne. 

Aan het eind van de dag reden we naar Edingburgh, waar we een B&B gereserveerd hadden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s