Slagveld – met update

Impressie van kookactiviteiten

 

 

Update:

Vorige week zagen we Julie & Julia. Dit weekend hielden we een fles rode wijn over. Één keer raden wat wij vanavond eten?????

 

400 gram mager soepvlees – 200 gram zuurkoolspek – Olie of roomboter – 1 gesneden ui – 1 gesneden winterwortel – 1 bouillonblokje – Zwarte peper vers gemalen – Knoflook uit de pers – 1 verkruimeld laurierblaadje – 2 eetlepels tomatenpuree – ½ teelepel tijm – peterselie – 2 eetlepels bloem –  halve fles rode wijn – 3-4 kleine uien – 250 gram champignons 

Snij het spek aan smalle reepjes en bak het op een matig vuur uit. Schep het met de schuimspaan uit de pan. Dep het soepvlees droog. Voeg indien nodig nog wat olie of roomboter aan het uitgebakken spekvet toe. Heet laten worden en het vlees in gedeelten mooi bruin aanbraden. Uit de pan nemen en bij het spek leggen.

Vet weer heet laten worden en de ui en wortel langzaam aanbraden. Vlees en spek weer terug in de pan. Zout, peter, tomatenpuree en kruiden toevoegen. Daarna het meel, goed mengen. Nog ± 5 minuten zachtjes verder laten bakken. Dan zoveel wijn toevoegen dat het net onder staat. Weer aan de kook laten komen en zeker 3 à 4 uur op een zacht pitje laten sudderen. Af en toe roeren.

Bereid ondertussen de uien en champignons. Langzaam gebakken in boter.

Als het vlees na drie uur stoven gaar is giet dan de inhoud van de hele pan door een zeef zodat de saus in een sauspan terecht komt. Indien de saus nog te dun is kan ze nog ingekookt worden, als ze te dik is dan kan er wat bouillon toegevoegd worden.

Het vlees kan terug in de vleespan, met de uien en champignons erover heen. Erg lekker met gestoomde aardappelen en een frisse salade.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s