Lekker eten op de camping 2 – de chinees, Ullapool 2010

 

Chinese Take Away in Ullapool. Naast de Tesco.

25 juli 2010

Aangekomen in Ullapool, reden we zo in een keer naar de parkeerplaats van de Tesco. Daarnaast Jade House, een chinese take away. Idee voor vanavond? Een van de vakantiedoelstellingen is dat we vooral lekker eten. En wij zijn dol op Aziatisch…. Eerst maar even de camping vinden. Zonder een spoor van twijfel rijd Ad de woonwijk in. Eerst links dan rechtdoor en dan rechts. Nog een keer linksaf de voorrangsweg op af en we zijn onderweg naar de camping van drie jaar geleden, Ardmair point. Een eindeloze klim met Loch Broom beneden in de diepte. Een afgrond die mijn hoogtevrees totaal niet kan waarderen.

Afijn, de tent staat op een mooi plekje, en we gaan voor de chinees. Binnen bij de

the Jade House Take Away. Ik vraag de Chinese Patron (die compleet met glimlach sprekend leek op de man van het plaatje) of we in zijn take away kunnen eten. Zonder met zijn ogen te knipperen en met grote glimlach zegt de Chinese patron: “Off course! There is table!” Hij wees naar een onooglijke bijzettafel tegen de wand. Wij bestellen, betalen en wachten. Op de prijslijst staat dat chopsticks ook betaald moeten worden en Ad wil geld (zijn eigen geld is ff op) voor chopsticks. Ik verwacht een bord met bestek. Ad vermoedt gelijk al dat we dat allemaal niet zullen krijgen. Wachtend op het bankje tegen de muur worden we ijzeren heinig genegeerd door het meisje achter de telefoon/balie/kassa. De discussie over wel of geen bestek gaat verder. Mijn zekerheid over de vanzelfsprekendheid van een bord met bestek slinkt ….. En jawel, onze bestelling wordt afgeleverd in dezelfde zakjes als zouden we het meenemen. Die tafel mogen/moeten we zelf aanschuiven. Ez vraagt om een bord, maar dat mag niet. Ze zijn geen restaurant.

Ik zit er even verbluft bij ook omdat mijn eten niet zo lekker is. King Prawns in zoetzure saus met rijst. Op de menu kaart stond niet vermeld ze gefrituurd waren. Ik hou niet van gefrituurd…. Ad heeft Chow Mein Duck en wil wel ruilen. Dat smaakt beter. Spare ribs, een prawn coctail en gefrituurde garnalen, Ad zit lekker te eten.

 Ez smult ook van zijn Jade House Special. Gewoon alle soorten vlees met een extra scheut chow mein saus erover. En wel tien kleine loempiaatjes die goed smaakten. Achteraf een hilarisch gebeuren.  

Afhaalbalie in Ullapool.

Een gedachte over “Lekker eten op de camping 2 – de chinees, Ullapool 2010

  1. Pingback: Ullapool | Kaatjevliet's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s