Appeltaart in crisistijd: The Apple crumble

12:29 – Schil en snipper ruim een kilo Granny’s aan stukjes. Was de rozijnen en zet ze in de week. “

 De groenteman op de markt waar ik ze kocht had geen idee dat je van Granny’s ook appeltaart kunt maken. Hij meende dat alleen Goudrenetten geschikt zijn. Maar ik bak al jaren ook met Elstar en Granny appels de heerlijkste appeltaarten.

T

12:43 – Tot de schaal bijna vol is. Tot voor kort voegde ik ± 100 gram suiker aan de appels toe. De voorlaatste keer was ik vergeten om de suiker er door te doen maar de Crumble was net zo lekker als altijd. Ik doe er geen suiker meer door.

 12:47 – Optioneel: doe de schil van een citroen en een zakje toevallig in de la gevonden amandelschaafsel in de keukenmachine en maal het fijn.

 

 

 12:52 – Doe het amandel/citroenschilmengsel, 400 gram bloem, 200 gram basterdsuiker, 250 gram roomboter in een kom. Meng het geheel, eerst met een bot mes, daarna met de hand tot een kruimelig geheel.

 

 

13:00 – Stort het over de appels

 

 13:01 – Strijk het een beetje glad, strooi er nog wat amandelschaafsel over.

 

13:02 – ± 45 minuten in op 175°C voorverwarmde oven.

 

13:53 – Et Voila: ziet dat er niet heerlijk uit?

 

De Apple Crumble is ontstaan in Engeland tijdens WO II. Er was te weinig meel en vet beschikbaar om een goed pastei deeg te maken en volstond men met met een simpel mengsel van suiker meel en margarine voor een kruimeldeegje over de appels.

 

Omdat het heel simpel te maken is, en niet kan misslukken werd het een populair gerecht.

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Appeltaart in crisistijd: The Apple crumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s