Aan het einde van de straat links, rechts en weer links. Dan 560 km rechtdoorrijden

 

TV toren op Alexanderplatz. Hoogste toren in West-Europa.

 

Berlijn was geweldig. Donderdagmorgen verlieten we een grauw en regenachtig Nederland. Eigenlijk is het heel simpel. Aan het einde van de straat links, rechts, weer links, daarna 560 km rechtdoor rijden. Zo zag de GPS het ook. Vanaf de Ceintuurbaan to Bad Oeynhausen is klaarblijkelijk voor de GPS één weg van 300 km. Bij Bad Oeynhausen moest er even van snelweg gewisseld worden door de bebouwde kom heen, maar gelukkig komt er een rondweg, over vier jaar zijn de A30 en de A2 doorverbonden. Handig aan het door de bebouwde kom rijden was wel dat we even bij een autohandel een Feinstaubvignet konden kopen. Dat heb je nodig als je in de binnenstad van o.a. Berlijn wil rijden. En door een navigatiefout hebben we die inderdaad 50 meter nodig gehad.

Op enige afstand van Berlijn klaarde het op, of liever, we reden een zonnig stuk Duitsland binnen. Zonnig is het al die tijd gebleven. Volgens de weerberichten zou het wisselend bewolkt zijn …. Maar het was vooral blauw!

 

A2 Vlak voor Berlijn

 

Hotel Arizona hadden we zo gevonden. Op de grens van het stadscentrum. Bij aankomst het ootootje geparkeerd, kamer geïnspecteerd en goedgekeurd, tassen gedumpt en met de metro de stad ingegaan. Eerst naar Alexanderplatz, het beroemde plein in voormalig Oost-Berlijn, aan de voet van de tv toren. De vorige keer hadden we daar in een Aziatisch fastfood tentje voor minder dan € 5,- een complete maaltijd verorberd. Lekker ook nog, dat wilde ik nog wel een keer proberen. Gevonden in inderdaad ze waren nog even goedkoop. Voor 13 euro hadden we twee hoofdgerechten en fles bier. Kom daar in nl maar eens om. Echt heel erg lekker, ik heb mij gelijk voorgenomen om thuis ook weer kerrie madras te maken. Nu al zin!

a room with a view, and you, and no one to bother us…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s