Tagliatelle al Forno

11:33 – Voor 5-6 personen Sauté twee uien en twee hele teentjes knoflook in olijfolie. Voeg 500 gram gehakt toe en rul het met nog meer knoflook uit de knijper in de hete pan. Voeg een sakje soepgroenten toe en een glaasje wijn(Merlot Zuid Afrika. Waarom? Die stond op het aanrecht). Laat het zachtjes sudderen en voeg 2x 500 gram gezeefde tomaten toe en een verkruimeld bouillonblokje. Zet dit op het laagste pitje en laat bij voorkeur uren heel zachtjes sudderen. Overzie het slagveld, Werk de boel aan kant, En ga eventueel lekker de stad in. (Optioneel) Even naar de Hema voor kaarsen en onderbroeken, Waanders voor literatuur en Fokke & Sukke, en neem dan een heerlijke hete witte chocomel bij Doppio. Echt een aanrader! 14:30 Maak een Bechamel saus Smelt 80 gram boter in een pannetje. Roer met een garde 80 gram bloem erdoor en roer het glad. Voeg beetje bij beetje 800 gram melk toe. Blijf roeren en verwarmen tot de saus gaat binden en dikker wordt. Zet het dan op een heel erg laag pitje. Af en toe roeren. Bouillonblokje toevoegen, nootmuskaat. Fijngesneden peterselie Nu wordt het moeilijk. Een grote pan met water aan de kook brengen en volgens goed Italiaans gebruik het zout pas toevoegen als het water kookt (Waarom? Volgens mij is het flauwekul) Enne niks afgieten en afspoelen, hoppa zo uit het kokende water, in de sauspan. De Bechamel saus was iets te dik geworden. Ik had er nog wat melk door kunnen roeren. ±30 – 40 minuten bij 175°C in een voorverwarmde oven. Kan met alle pasta vormen natuurlijk. Omdat de pasta, de groenten en de kaas kant en klaar uit een zakje komen noem ik dit de simpele variant. Regelmatig maak ik de tagliatelle vers van meel en eieren. Zomers als de tomaten goed en goedkoop zijn maak ik de saus van verse tomaten en vers fijn gesneden bleekselderij, wortel en groene paprika.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s