Even iets lekkers tussendoor

Vegetarische Sushi.

Kook twee kopjes Sushi rijst (Toko) met 3 kopjes water zachtjes gaar. Los in 4 eetlepels Japanse Rijstazijn (Toko), 2 eetlepels Nederlandse suiker en ½ theelepel zout op. Laat de rijst in een schaal afkoelen en giet het Azijn/Suiker/Zout mengsel erover heen. Niet roeren maar met een houten lepen de rijst doorsnijden.  

Kook een paar mooie asperges beetgaar.

Voor de Japanse omelet: sla 4 eieren met een eetlepel suiker, een eetlepel Kikkoman Japanse soja (Toko) en wat zout goed los.

Verhit een pan (liefst een vierkante maar die heb ik ook niet) met olie, en giet een dun laagje ei in de pan. Zodra het kan, in de pan dubbelvouwen. Het vrijgekomen gedeelte van de pan invetten, daar een klein beetje eimengsel gieten, over de halve pan verdelen en even de omelet opbeuren zodat het er ook een beetje onder loopt. Zodra het kan, de omelet weer dubbelvouwen. Keren, telkens het vrijgekomen gedeelte invetten, nieuw laagje eimengsel in de pan zodat er een omelet ontstaat met veel laagjes. Laat afkoelen.

Leg een Sushi Nori vel op een matje. Verdeel eerst een schepje rijst, leg een asperge in het midden, twee smalle reepjes Japanse omelet. Ook lekker erbij smaken julienne gesneden wortel en reepjes rijpe avocado. Maak de bovenste rand van het zeewiervelletje nat met wat koud water, en gebruik het matje om het stevig op te rollen. Aan stukjes snijden en serveren met een schaaltje Kikkoman Japanse Soja saus. Erg lekker!

6 gedachten over “Even iets lekkers tussendoor

  1. Nou, ik zie het al Karin, als ik van Cambodja terug naar Nederland moet, kom ik bij je eten. Goed? Mjam jam (zeggen ze hier.)

    Ceesgegroetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s