Nottingham Castle

Cliff (Nogwat)

De gids van Nottingham Castle heette Cliff (geloof ik). Hij begon een beetje nurks met een controle of alle aanwezigen wel voor de tour van 14:00 betaald hadden voor hij ons de kerkers in stuurde. Ik wou dat ik aantekeningen had gemaakt van alle grappen die hij in de tour verwerkte. Als een kasteelheer kwam hij pas beneden toen we 42 ongelijke treden lager allemaal in een hoekje geduwd stonden te wachten. Vroeg waar de kinderen v/d groep waren (helaas één meisje van ± 9 en een peuter, meer niet tot zijn teleurstelling) die moesten vooraan zodat hij de gruwelijk details van vroeger extra goed aan ze kon uitleggen. Waarschijnlijk was hij een professioneel acteur/regisseur zo wist hij de groep te bewerken. Grappen die niet helemaal overkomen kregen a la minute een draai zodat ze toch leuk werden. Boven op het terras liet hij ons bij een rooster verzamelen en vertelde dat dat tot voor kort de officiële route naar beneden was. “Vorige week, stond er een meisje op het rooster, ongeveer zo oud als jij (tegen het enige meisje in de groep) en toen is het rooster naar beneden gevallen. Dood! Het  rooster mag niet meer gebruikt worden. Jammer…..” 

Beneden in een van de geheime tunnels wees hij in de groep een paar ‘vrijwilligers’ aan voor het toneelstuk over Koningin Isabella van Frankrijk, haar man Koning Edward II, haar minnaar Mortimer en haar zoon Edward III, waarbij hij hen de tekst souffleerde. Dat bleek lastig omdat 2 ‘vrijwilligers’ Franstalige Walen waren ….. toch was het een groot succes.

Buiten bij de muur legde hij ons uit dat bedankbrieven naar Cliff (Nogwat) moesten sturen, however, in the unlikely event dat we een boze brief gingen sturen dan moest op de naam van een andere persoon, en dat bleek zijn baas te zijn. Er werd erg hard gelachen.

Een van de attracties van Nottingham is ‘Ye olde trip to Jerusalem’ een pub die (met anderen) claimt de oudste kroeg van Engeland te zijn. Het zou een plek zijn waar de kruisvaarders nog even iets aten/drinken voor ze naar Jerusalem afreisden. Ik had de menukaart al bestudeerd, DAAR wilden we eten. Helaas ……

Hebben wij weer hoor..... gesloten

Plan B was The Boathouse Inn in Matlock zelf. Dat had als voordeel dat we de auto bij het B&B achter konden laten.

4 gedachten over “Nottingham Castle

    • Ha Burro, aanvankelijk leek het of wij naar eht ‘warme’ Engeland zouden gaan, maar op het allerlaatst ging de kou met ons mee.
      De Landlady vroeg ons wat we van de kou vonden maar heel blasé zeiden wij natuurlijk dat het in Zwolle al weken veel kouder was en dat we al -22°C meegemaakt hadden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s