Blind date (januari in Schotland I)

Ad is DSM-er in hart en nieren. Omdat hij nieuwsgierig is en als researcher zich graag door anderen op ideeën laat brengen gaat hij vaak langs bij collega’s van andere bedrijven. Low and behold zijn verbazing toen we jaren geleden, terwijl de auto alweer met de neus naar Newcastle reed ergens een DSM logo ontdekte.
DSM DNP (DSM Nutritional Products, Vitamines B en C) Dalry.
Later toen we in 2009 in maart met de trein onderweg van Ayr naar Girvan gingen in een vergeefse poging om Ailsa Craig te bezoeken (moet je ook niet doen in maart) kwamen we er weer vlak langs DSM DNP Dalry.
Afgelopen november had hij toen we er langs reden de stoute schoenen aangetrokken en geprobeerd binnen te komen. Na een telefoontje met Margaret die hem via zijn personeelsnummer als een echte DSM-er kon identificeren kwam hij binnen. Even maar, hij had geen helm op, geen veiligheid schoenen en ik zat op de parkeerplaats te wachten.

Door het contact met deze Margaret maakt hij de afspraak dat hij terug kon komen voor een echte rondleiding. Dat liet hij zich geen 2e keer zeggen. Het wachten was op de volgende scherpe DFDS Seaways aanbieding.
Zondag gaan we. Alles is in kannen en kruiken en ik mailde naar een postcrossing kennis Karen die in Glasgow woont van onze trip. Karen is een Anton Pieck fan en ik had voor haar bij het Anton Pieck Museum in Hattem een grote set AP kaarten gekocht en opgestuurd. En Karen mailde dat het haar leuk leek om in Glasgow of Dalry af te spreken.
Los daarvan kreeg Ad van Margaret op het allerlaatst een e-mail dat echtgenoten niet de site op mogen. Iets met veiligheid en verzekeringen. Heel fijn. Maarre zo heb je een probleem zo heb je een oplossing, Karen stelde voor dat ik met de trein naar Glasgow kom. Ze wilde ook wel naar Dalry komen maar daar is niets te beleven, in Glasgow wel.
Persoonlijk lijk mij koffie en sightseeing in Glasgow veel leuker dan een rondleiding in een vitaminefabriek!
En zo komt het dat Ad en ik ieders dinsdag een afspraak hebben met een Schotse die we nog niet eerder ontmoet hebben…..

Ik was al eerder op dit station in Glasgow. In 2011 hebben we een week met trein en bus rond gereisd.

Ik was al eerder op dit station in Glasgow. In 2011 hebben we een week met trein en bus rond gereisd.

2 gedachten over “Blind date (januari in Schotland I)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s