A pitch with a view, and you and…………..

Ma 26/8 van Blairgowrie naar Dunbar. Via Dundee

Ad wilde over de Tay Road Bridge, dat leek hem mooi. Voor we erover gingen even stoppen bij een viewpoint voor een footootje. Alleen later bleek dit de RAILWAY TAY BRIDGE te zijn en reden we over een andere brug naar het Zuiden

Dundee – Ad wilde over de Tay Road Bridge, dat leek hem mooi. Voor we erover gingen even stoppen bij een viewpoint voor een footootje.  Alleen toen we verder reden, de bordjes Edinburgh volgend en gingen we een heel andere brug over naar het Zuiden. Dit bleek achteraf de Railway Bridge te zijn.

IMG_6730

Edinburgh – Links de Forth Road Bridge, rechts de Forth Railway Bridge. In 2012 stonden we aan de overkant te kijken.

Er is vrij weinig te beleven rondom en op de camping in Alyth, we kiezen we ervoor verder te gaan. Wie weet is de volgende camping spannender. In de folder zoek ik een camping uit in North Berwick. Ik word verleid door een mooie foto van de campingsite aan het strand met uitzicht op Bass Rock.

Helaas, dat mooie veld is alleen voor Campers. De tenten staan helemaal achteraan verstopt. De receptionist is er ook niet blij mee, zucht hij,

“Health & Safety……………….”

Volgens hem zou het op the Belhaven camping anders zijn. Minder regels en maar 9 mile ‘down the road’. Aangekomen is het daar toch van het zelfde laken een pak. Tenten staan achteraan verstopt tussen de bomen. Fuck die bomen, uitzicht wil ik. Op de zee, onze eigen vertrouwde Noordzee.

Dunbar heeft nog één camping, receptioniste van de Belhaven camping stuurt ons erheen. Maar, dan rijden we Dunbar weer uit. Net als ik denk dat we weer door een camping receptionist genept zijn, staat er langs de weg een bord Camping linksaf.

IMG_6737

pitch 105

Het blijkt een single lane road door een schitterend duin landschap, stralende blauwe lucht erboven.

The Dunbar Camping and Caravanning Club blijkt een mooie ruime camping te zijn met schitterend uitzicht over zee. Ook nog veel goedkoper dan de vorige twee die elke £23,50 en £23,- per nacht rekenden. We betalen nu £17,50.

Aanvankelijk werden we naar een plekje ergens in de buurt van het toiletgebouw gestuurd. Ad rijd expres verkeerd. In gesprek met de toegesnelde campinghouder vraagt hij naar een plek ‘with-a-view’.

No problem, volgens de man,
“take pitch 105”

2 gedachten over “A pitch with a view, and you and…………..

  1. Pingback: Dunbar | Kaatjevliet's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s