Terug naar huis en Pech onderweg

IMG_6808

Wachtend op ons: The King of Seaways.

 

Op de grens Schotland/Engeland drinken we bij de cholesterolkar een kop koffie, later in Bamburgh nemen we nog een bakje bij een etablissement waar we al eerder geweest waren. In Newcastle gaan we naar een grote Tesco voor boodschappen. Voor Cider, Haggis en maaltijdsalades voor eten aan boord. Helaas de Tesco, (tja we zijn in Engeland) verkoopt geen Haggis. Volgens een medewerker zou Morrisons zou wel Haggis verkopen. In de hopeloze zoektocht naar de Morrisons verdwalen we en kunnen we ook de weg naar Coble Dene, de haven niet meer vinden.

Bij een garage vraagt Ad de weg. We gingen de verkeerde kant op en Ad maakt een halve draai op de weg. De garagehouder kijkt hem na en ziet iets …..? Hij schreeuwt en wijst naar de achterband. Jawel, Ad heeft een lekke band. Nog niet helemaal plat. Snel geeft de garagehouder de achterband extra lucht en nog sneller gaan wij terug naar de haven. Ad wil daar zijn voor zijn band ermee op houdt.

Iets (veel) te snel rijden we door North Shields en checken we in bij DFDS. Daar worden we (weer!) geconfronteerd met de Britse efficiency, wij motorrijders mogen als allerlaatste aan boord. Tijdens het wachten staat de BMW op de middenbok om de druk op de achterband te verminderen.

In de vakantie had Ad veel gemopperd over zijn motorfiets die niet ‘lekker’ reed. Dat hij last had van de vele lengteribbels in het slechte asfalt op de schotse wegen. Waarom die motor niet lekker reed, hij had geen idee. Ik ook niet. Nu is het kwartje gevallen. Die band was zeer waarschijnlijk de hele vakantie al zacht. Toch mazzel dat we er niet mee stil kwamen te staan. Hopelijk komen we er mee thuis en mogen ze thuis bij Kalsbeek er en andere band om zetten.

Wachten

Wachten

IMG_6811b

Wachten

IMG_6812b

Wachten

IMG_6813

Wachten

IMG_6814

Wachten

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s