Return to Oban

???????????????????????????????

Koffie aan boord wordt steeds beter!

(30/7/14) Na een lange saaie boottocht over een grijze zee komen we aan in Oban. Daar waren we al eerder. Meestal met de auto, een keer met de trein, vandaag voor het eerst met een boot. In dit levendige havenstadje rij ik zo naar de Co-op (ik kan het niet uitleggen), en weten we welke camping we willen. The Oban Caravan and Camping Club. Gelijk vanaf de terminal van Calmac rechtsaf, een klein single-lane-road weggetje langs het water.

IMG_0054Do 30/8 – ’s Nachts motregent het. Bij het opstaan vind ik een van mijn schoenen buiten de tent: nat. Doel van de dag; een seafari. Via de telefoon hebben we gereserveerd. Betaald ook al, reserveren kon alleen met verstrekking van creditcardgegevens. Ad wil naar de 2 na grootste draaikolk ter wereld, de Corryvreckan. We hijsen ons in grote regenpakken. Met een lifejacket erover gaan we in een open boot over zee. Langs allerlei bezienswaardigheden. Een verlaten leisteengroeve op een eiland. Een vuurtoren met Rood/Groen en Wit licht. Als een schipper ’s nachts rood of groen licht zag voer hij verkeerd. Wit was de goede weg. Zeehonden en Oystercatchers. Een zalmkwekerij. In een boom op een eiland verder weg zit een jonge zeearend net uit het nest. Geen ouders erbij die had ik graag voorbij zien vliegen. Boven op een klif staat een verwilderde geit, afstammeling van achtergelaten huisgeiten.

De draaikolk is niet indrukwekkend. Sterker nog, ik zag geen draaikolk. Het getijden verschil was niet groot genoeg. Toch was het een mooie tocht. Net voor we aan boord gingen klaarde het grijze sombere weer op. Grote stukken blauw kwamen door de wolken heen. Het uitzicht op zee en de eilanden was eindeloos.??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

De weg van en naar Easdale was prachtig. Alleen was er zomaar opeens een brug, type bridge o Doon (Ayr) die veel weg had van een metershoge verkeersdrempel. Zo steil dat stoppen op de brug geen optie was.

Een gedachte over “Return to Oban

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s