De troubadour

Haven van Newcastle

Haven van Newcastle

(6/8/14) Dat de wegen in Engeland beter zijn valt direct op. Zo groot is het verschil. Vlot rijden we naar Newcastle. Eerst nog even naar een gigantische Tesco. Onze eigen super in Nl verandert de inrichting van de winkel geregeld zodat je weer moet zoeken. Niet bij deze Tesco, daar liggen de maaltijd salades al jaren op dezelfde plek. Goed bevoorraad (moet het eten aan boord ook maar niet zo verschrikkelijk duur zijn!) en ruim op tijd melden we ons bij de boot.

Op zich is zo’n overtocht redelijk saai. Uit eten gaan we niet meer. Het filmaanbod is ook niet je dat, de liveshow in de Columbus club vinden we vreselijk en over het casino wil ik het niet eens hebben.

Sinds een paar jaar is er altijd een ‘troubadour’ in de Navigators bar. We hebben naar een aantal zitten luisteren en meestal zijn ze goed. Aangepast aan het publiek brengt de troubadour ‘gouwe ouwen’. Hits van de Rolling Stones, Beatles en Eagles en alles wat daar tussen hoort. Deze avond was er een net als op de heenweg (dezelfde gitarist), de gitarist zong als op de heenweg. Tot, er een groot blik meisjes van ±17 jaar openging. Opeens waren de jonge meisjes (meer dan 30) in de meerderheid. En, naadloos paste de troubadour, een man van ± 30, zijn repertoire aan. Waren het eerst nummers waarmee wij konden meezingen terwijl een paar aanwezige pubers verveeld toekeken, opeens is zijn het voor mij onbekende nummers en zie ik de meisjes klassen meezingen. Nummers van Robbie Williams en andere hedendaagse pophelden. Hij liet zich de kans om de blits te maken bij zoveel meisjes niet aan zich voorbijgaan.

De meisjes zongen ook een liedje

De meisjes zongen ook een liedje

Na ± 15 minuten gaan ze weer weg. Naar bed gestuurd door een leerkracht? Het repertoire ging ‘back to normal’. ‘Money for Nothing’ van de Dire Straits.

2 gedachten over “De troubadour

 1. De troubadour heb ik gemist.
  Of ben ik er voor weggelopen?

  Waarschijnlijk zijn mijn tochtjes van langer terug.

  Ik herinner mij wel dronken gezelschappen die in een driehoek de Noordzee overstaken.

  De reis is redelijk betaalbaar maar het verblijf op de boot vind ik inderdaad te prijzig.

  Vrolijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s