Nog een Monty Python kasteel?

b1589-Monty-Python-and-the-Holy-Grail-1975

In Wales sterft het van de kastelen. De een nog mooier dan de andere. Soms een ruïne waar niemand anders loopt en er zomaar een Red Kite over je hoofd vliegt. Pembroke castle, Carrag Cennen Castle, Laugharne Caste en Dinefwr castle. In Pembroke vielen we met onze neus in de boter waar de gids net aan zijn bijzonder interessante rondleiding begon. Wat duidelijk is, er was heel erg veel oorlog en strijd tussen de prinsen van Wales, de Normandiers die niet genoeg hadden aan Normandie en last but not least de koning van Engeland. En de Ieren ook nog.

Hierna hadden we eigenlijk genoeg kastelen gezien. Me vervelend als bijrijder las ik in een folder dat Kidwelly Castle gebruikt voor de film “Monty Python and the Holy Grail”.
En wel in de allereerste scene.

Een MP kasteel dat we nog niet gezien hadden? Dat kon niet! Speciaal vanwege de film hebben we een vakantie aan Doune Castle besteed, zijn we op zoek gegaan naar de Cave of Caerbannoch en hebben honderd km omgereden voor Stalker Castle (Castle of AAAAAAAAAAAArrrgh)
(om te zien dat we er al een keer eerder geweest waren)

We hadden geen idee dat ons lijstje nog niet compleet was. En nu was het amper 30 km rijden. Gelijk de volgende dag reden we linea recta heen.

IMG_0890

2 gedachten over “Nog een Monty Python kasteel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s