“Are you really walking to the Beach?”

 

20160813_20373720160813_203446Ad kan er geen genoeg van krijgen, hij wil alle belangrijke whiskey producenten langs. Voor mij hoeft het niet meer. Ik ga wat anders doen: wandelen. Echte wandelroutes met bordjes en paaltjes zijn er niet op Islay, volgens de Tourist Info.

Volgens Pocket Walking Guide 24 – Islay, Jura & Colonsay, is er een wandeling op ons stuk van het eiland. Ook deze begint met; 161006“Drive 4 miles west from the junction at Bridgend on the A847, then turn right onto the B8018 (Kilchoman) and continue for a further couple of miles to reach a junction, with a sign pointing left of the cemetry. Keep straight on at this point to reach the car park behind Machier Bay”.

Met de auto naar een wandeling? Ik besluit het allemaal te gaan lopen. Pittige wandeling, precies waar ik voor kwam. Ik geniet van het mooie weer en de uitzichten. Andere wandelaars zie ik niet. Alleen mensen in auto’s. Soms stoppen ze even.

20160814_144450

Haddock Chowder is populair op Islay. Heerlijk!

20160814_114008

De weg vanaf de camping en Port Charlotte

“Are you really walking to the beach? Or do you want a ride?” Duidelijk, wandelen is op Islay niet populair. Onderweg passeer ik distilllery Kilchoman. Goed voor een kop soep in het restaurant.

Uren later op het strand (een slordige 15 km verder)  wordt ik door een ander echtpaar aangesproken.
“Did we see you in Bruichladdich earlier?” als ik het bevestig krijg ik van beiden een ooht en aaht over de afstand die ik afgelegd heb, ongeveer 15 km. Ik ga verder opzoek naar het pad. Net als in Oban gaat de route door een mooi stuk peat land. Heel afgelegen, ruig en modderig. Het kost me veel moeite om de voeten droog te houden. Evengoed is het genieten. Thuis kan ik ook wandelen wat ik wil maar dit soort uitzichten …… hebben we in Zwolle nergens.

20160814_160602

Hier laat ik het strand achter me.

Ook op dit pad veel modderpoelen.

Ook op dit pad veel modderpoelen.

Zo heerlijk weer en ik kook weer bij de tent. Ad heeft ergens heerlijke tortellini’s en een zakje geraspte cheddar gekocht. Dessert: Whisky bij de tent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s