The Sea platter II

img_9295

Onze laatste avond op Islay wilde Ad in de enige pub, in het Lochindaal Hotel eten. Dat het een hotel is valt beneden niet op. Het is klein en gezellig en soort van authentiek ingericht. Op zoek naar de wc werd het een stuk minder. Het was er maar één (althans, ik vond er maar één. Best mogelijk dat via kruipdoor en sluipdoor op een ander plaats wel een echt ladies toilet te vinden was) naast de urinoirs en de deur kon ook niet echt op slot. Tja als de nood hoog is dan moet het maar. Eigenlijk vind ik het wel leuk als het niet helemaal gaat zoals het hoort. Of anders is dan je zou verwachten.

Ad wilde de seaplatter om precies te zijn. £30,- zou die kosten maar je moest er wel voor reserveren. Pratende met Tim (zwager van de hotellier) kwam Ad erachter dat het veel duurder was. Tussen de 80 en 100 pond. Ai, dat vinden we veel te duur. Terug bij de pub heeft Ad de reservering geannuleerd. Ik at net zo lief iets van de ‘gewone’ kaart. Ik nam de Curry&rice nog een keer en wauw, zonder patat deze keer. Dat was waarschijnlijk een foutje van de kok die gewend was overal een schep patat bij te leggen…. het smaakt uitstekend

img_9294Achter ons zaten een paar Zwitsers, zij gaan wel voor de seaplatter. We zitten ernaast als ze het zonder veel informatie voorgeschoteld krijgen. En ook als een uurtje later als wij willen afrekenen langs hun tafel lopen en zien we dat ze heel veel heerlijks hadden laten liggen. Ad kan niet aanzien dat ze oa een complete kreeftklauw, onaangetast met het elastiekje er nog om laten liggen. Hij geeft een demonstratie klauw kraken laat zien hoeveel heerlijks daar nog in zat. Idem voor de langoustines die er nog helemaal lagen. In het gesprek blijkt dat het Zwitsers zijn die geen idee hadden hoe je dit soort eten eet. Zij dachten dat het elastiekje betekende dat het niet gegeten moest worden.

Bij het afrekenen hebben we het erover met de man van de bediening. Hij is wat neerbuigend over ‘these people’ die geen idee hebben hoe je schaaldieren eet. Ik vroeg hem waarom ze zo’n dure schotel niet met meer toelichting serveerden? £100, – dan mag je van de bediening verwachten dat ze tekst en uitleg geven over het eten, het gereedschap en zo? Hij blijft erbij zeker te weten dat ze dat niet willen. Ik heb zo mijn twijfels, ik zat er naast en wist dat hij het niet eens geprobeerd had. Jammer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s