Te vrekkig kan dat? (Ja)

Ik hou niet zo van de meer-meer-meer mentaliteit van vandaag de dag. Ik heb fam. leden bij voorkeur de alder-alder-nieuwste iPhone willen, of bij nieuw aangeschafte spullen altijd de (hoge) prijs vermelden. Duurder is bij hen beter natuurlijk.

Echter het andere eind vh spectrum heb ik ook meegemaakt. Lang geleden, in de vorige eeuw ben ik op reis geweest. Met partner, paard en woonwagen en hond. Samen met een andere woonwagenreiziger met zijn partner, kind en zijn paard.

De vrekkigheden van de andere twee grensden aan het ongelooflijke. We kregen onderweg wel eens eten en groenten van moestuinders. Prima, dat aten we meestal met smaak op. Op een dag kregen we een erg grote courgette. Wat ik niet wist is dat als courgettes te ver doorgroeien ze van structuur veranderen en dat ze daar bepaald niet lekkerder van worden.

Twee dagen had ik er uitgebreid van gekookt en waren we op een kwart van het monster. Zelf was ik helemaal klaar met het vieze ding, en wilde ik wat anders koken. Nee, dat kon niet. En driestemming (ja reisgenoot P. was het met ze eens) kreeg ik te horen dat we hem he-le-maal op gingen eten. Scheelde weer geld……. balen! Echt hij was heel slap, smaakloos structuurloos niet lekker. Volgens het andere stel was dat juist lekker natuurlijk. Afijn, die nacht….. het was geen opzet ik had het niet gedaan…… de paarden stonden elke nacht aan een ketting van 8 m of zo en dan aten ze alles binnen hun cirkel op. Het was mijn partner die Zodielia, mijn fjord de plaats voor de nacht gegeven had. Hij had niet gezien dat net wel bij onze eetplek kon. Bij de gebruikte voorraden en de koelbox en zo.

AL-LES had Zodielia opgegeten. Flink wat appels, tomaten, een brood, anderhalve kilo suiker (ik had het blik net bijgevuld) en ………. gzd de courgette. Alleen aan het netje vd knoflook kon ik zien dat ze er wel haar tanden ingezet had en ze vervolgens weer uitgespuugd had.

Kijk, ik was vooral opgelucht, hahaha! Ik kreeg nog wat zure reacties van het andere stel. Waarom ik het niet gehoord had die nacht? En waarom had ik niet ingegrepen? Echt eerlijk waar, ik heb geslapen en niets gehoord.

 

Update: van de Vrekkenfaceboek groep kreeg ik later DE tip over wat ik met de courgette had kunnen doen: soep maken! Inderdaad dan had ik het ding in een keer in de pan kunnen hakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s