NS op woensdag

Vandaag 14 juli 2021 liep ik om 10:15 naar het NS Station Wezep. Aan het eind van de Spoorlaan wordt de Spoorlaan een kort pad naar het station. Decennia lang liep ik daarlangs naar het perron. Vandaag stond er een hek. Geen info, geen omleiding, niks.

Ik wurmde me langs het hek, maar daar had ik nog niks aan want rondom het kruispunt van de spoorbaan en de  stationsweg stonden hoge hekken die de plek waar de bussen vorige week nog stopte onbereikbaar maakten.

Ik vroeg aan de mannen hard aan het werk: Hoe kom ik aan de andere kant vh station? Ze hadden geen idee. Een man in een party tent verteld dat ik om moest lopen via een andere spoorwegovergang. Op goed geluk liep ik de Industrieweg op. Maar niks! Geen aanwijzingen en uiteindelijk liep de weg het bos in. Ik ging terug. Al wandelend belde ik eerst met 9292. Al zoekend in de systemen wist de medewerkster alleen dat er ‘bussen worden ingezet’. Waar en hoe, daarvoor moest ik de NS bellen.

Ook een andere reizigster zocht, zij naar de bus richting ’t Harde. Warempel er kwam een bus naar ’t Harde, zij stapte in wenste dat mijn bus ook nog zou komen. Niet dat op de plek waar de bus stond informatie stond zoals een Bushaltebord. NIKS!

Ik belde met NS. Hij deed zijn best, maar vond niets meer dan dat de bus om 11:16 uit Zwolle zou komen. Ik gokte erop dat die bus op dezelfde plek zonder bord zou komen maar 11:20 geen bus en ik wist dat mijn broer 11:30 met de auto naar Zwolle zou gaan dus ik ben met hem, met de auto, weer in Zwolle gekomen.

Nieuwsgierig ging ik in Zwolle naar het NS station om de bus naar Wezep te zoeken. Veel mensen vonden het een chaos, maar ik zag Borden! Met plaatsnamen, wow een wonder. Alfabetisch was de bus naar Wezep de laatste, maar ach, hij stond er!! Inderdaad hij reed heen en weer over de A50 naar Wezep en stopte op een plek die nu voor 95% van de bewoners van Wezep onbereikbaar is. Waarom? Ja, de chauffeur had geen idee en echt strikte orders om via de A50, niet via de A28 te rijden.

Mijn vraag in het kort aan de NS? Waarom was er geen enkele  informatie en bus beschikbaar voor de reizigers uit Wezep op woensdag 14 juli 10:15 aan de dorpszijde vh station?

5 gedachten over “NS op woensdag

    • Ik loop elke dag hard en af en toe de 12,35 km naar het huis van mijn vader. Het NS-station is heel erg vlakbij, “makkelijk” voor de terugreis. Vandaar
      De motor neem ik ook vaak evenals de fiets. En als het niet anders kan, de auto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s