Kiezen? Ah nee joh, nergens voor nodig

Gistermorgen schreef ik nog dat mijn bestemming onderweg wel zou kiezen. Het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg te Oldebroek of de Alfred Vogeltuinen bij ’t Harde. Onderweg trok de lucht dicht en omdat ik toch weer te lang achter de pc had zitten treuzelen was ik er onderweg al snel uit, vandaag de dichtsbijzijnste bestemming: Het Boerderijmuseum.

18,6 km. Ik was er zo. Vanaf Wezep nam ik de Bovenheigraaf. Voor een ieder die van kleine gespecialiseerde musea houdt is een aanrader. Geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, in een uurtje ben je rond. Ik zag één gezin met twee kleine kinders, ze liepen vrolijk met papa en mama mee.

Nadat ik met wat onkruid (harig knoopkruid, ze vonden het heerlijk) bij het kippenhok leven in de brouwerij geblazen had hield ik het voor gezien.

Heel even maar hing het onkruid in het gaas tot het naar binnen getrokken werd. Veel mensen weten het niet maar de meeste vogels zijn dol op groenvoer.

En toen? Het was bijna half twee. Hoezo kiezen? Het was nu nog maar 5 km of zo naar de Alfred Vogeltuinen. Hoppa twee vliegen in een klap. Kopje koffie bij een erg on-Oldebroeks café (want ook open op zondag) op de hoek van de Bovenstraatweg (kantine van het museum was een stil en gesloten gebeuren, beetje merkwaardig in de bouwvak?)

Dit miste ik dus in het museum. Gelukkig was de concurrent een paar boerderijen verderop WEL open. Heerlijk koffie, prima appelcake.

Aan het eind van de Bovenheigraaf kwam ik op de Eperweg daar moest het ergens rechts zijn. Jawel, landgoed Zwaluwenburg, een Zorgboerderij en de Alfred Vogeltuinen. Er staan geen hekken omheen, het is gratis, en bij de fietsenstalling is een bak met boekjes hoe je de tuin rond kan lopen.

Natuurlijk heel veel Rode Zonnehoed. Compleet met kleine vos.

Er zijn paaltjes wandeling voor een 4 km wandeling, maar na 25 km op de fiets in de wetenschap dat ik voor de regen nog terug wilde geloofde ik dat wel. Met de camera in mijn hand ging ik mijn neus achterna.

Geen idee waar dit 7-stippelig lieveheersbeestje mee bezig was. IK kon geen bladluis ontdekken.

De bijen waren bij alle bloemen zeer actief.

Ik ga zeker nog eens.

Deze haan bij de zorgboerderij en A. Vogelwinkel vond ik het mooist.

Toen we in ’t Harde wonen kwam onze straat aan het eind op de ‘Bovendwarsweg’ uit. Een redelijk lange weg richting ’t Loo, Wezep en Oldebroek. Iets verder loopt de Bovenheigraaf naar Wezep. Dat wist ik al een jaar of 35 of zo. Pas vandaag (nadat ik bijna 20 jaar in de gemeente Oldebroek gewoond heb) toen ik meer las op de site van het Boerderijmuseum, kwam ik erachter dat de streek ‘de Bovenstreek’ heet. Zo leer je nog eens wat. Beter laat dan nooit.

 

 

4 gedachten over “Kiezen? Ah nee joh, nergens voor nodig

 1. Fraaie reportage, je hebt dus prima weer gehad. Ik ga voor de kippen, tuurlijk houden ze van groenvoer, weten ze dat op die boerderij niet?????
  Kleine vos ook prachtig.
  hier heeft het zowat de hele dag geregend.

  • Het kan natuurlijk dat die kippen groenvoer krijgen en dat ze dat al voor 100% achter de kiezen hadden….. de manier waarop ze fanantiek aanvielen deed vermoeden dat er niks over zou blijven.

   Maar mijn ervaring is dat bitter weinig mensen weten dat vogels (en knaaghuisdieren) erg graag iets groens eten.

  • Eh die bakkerij is ‘slechts’ een leverancier van het café. Ik mag hopen voor de bakker dat zijn winkel iets, eh veel minder in the-middle-of-nowhere te vinden is…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s