Maria Laach en nog een misverstand

???????????????????????????????

Het stralende uitzicht op de Reichsburg, nog voor het ontbijt.

In Duitsland was Maria Laach was een toeristisch doel. Voor de trip had Ad het meertje op Google Earth ontdekt. Vrijwel rond, omringd door bergen. Een krater dus. Verder lezend ontdekte hij (was ook voor mij nieuw) dat er een actieve vulkaan onder het gebied zit. In het meertje borrelt hier en daar CO2 omhoog, een teken van vulkanische activiteit. Voor ons reden om daar eens te gaan kijken

Maria Laach ligt 40 km van Cochem os over de B262. Een drukke autoweg met hier en daar enkelbaanstukken met betonnen randen waardoor inhalen onmogelijk is. Combineer dat met een lange kromme afdaling waarbij ik niet harder dan 70, tot ergernis van de auto’s achter me. Gelukkig werd het daarna 2-baans en haalde de meute me in. Dat de max. snelheid 80 was, daar had niemand boodschap aan. Zonder al te veel problemen bereiken we het meertje. Als we het half rond zijn ziet Ad een bordje bij een kleine zijweg dat naar een vulkaan-info-museum verwijst. Dat lijkt hem wel wat. Om de bocht verandert de weg gelijk in een schuine steile bocht waarbij niet te zien is hoe het achter de bocht verder gaat. Ik was vanmorgen zonder problemen de haarspeld bochten bij Cochem opgereden, dit is een ander kaliber. Ik heb geen idee hoe ik moet schakelen en stop langs de kant van de weg en kan nog net Ad ook laten stoppen. Wat is het probleem? Ik schreeuw hem toe dat ik geen idee heb hoe ik dit soort wegen aan moet pakken. Uitleggen is niet zijn sterkste kant, we keren om.
(dat is de samenvatting, IRL duurde de discussie met hier en daar wederzijds onbegrip langer)
Iets verderop is een parkeerplaats en info borden over het gebied. Blijkbaar zijn we het dorp Maria Laach al voorbij gereden. Allebei is ons niets opgevallen. Dan de weg maar eens terug. Weer niets te zien behalve een bord langs de weg dat we Maria Laach weer verlaten …. WTF? Waar is dat dorp dan? Het bord geeft het antwoord. Het is geen dorp. Het is een bedevaartsoord en meer dan een klooster en nog een parkeerplaats (totaal drie) is er niet. De parkeerplaatsen zijn voor de wandelaars die het meer rondlopen, een wandeling van 14 km. We parkeren op de 3e parkeerplaats, bezoeken de klooster winkel, doen een heel klein deel v/d wandeling rond het meer en we gaan weer terug naar Cochem.

???????????????????????????????

De lunch, een heerlijke goulashsuppe bij het klooster.

IMG_5454b

Zwemmen mag ook al niet. Saaie boel!

Terug naar Cochem had Ad een toeristische route bedacht. Voor mij is het motorrijden over de bochtige Duitse wegen al verrekte hard werken, ik vind het verder wel prima dat hij de routes kiest, ik rij er achteraan en zo moet het goed komen. Ergens in een dorpje stoppen we even. Ad bestudeert de kaart, ik stap even af om mijn veters te strikken. Ik hou mijn helm op. Als ik op kijk zie ik Ad snel wegrijden. WTF? Snel snel doe ik mijn handschoenen aan en rij de hoofdstraat op. Ad zie ik al niet meer. Waarom had hij opeens zo’n haast? Kilometers rijd ik verder en nergens Ad te zien? Waarom reed hij zomaar weg? Waarom wacht hij niet even. Ik probeer sneller te rijden tot ik bij een punt kom waar ik moet kiezen, links of rechts. Ik weet het niet meer en pak mijn gsm daar staat al een sms-berichtje;

“Wwaar ben jij ik ben bij aral pompstatoin”.

Ik begrijp het nog niet en bel hem. Het blijkt een groot misverstand. Ad was helemaal niet weggereden, alleen maar even naar de overkant om bij het pompstation de weg te vragen. Omdat ik mijn helm op had ik het niet goed gezien. Hij had ook niet gezien dat ik wegreed, hij zag dat ik weg was toen hij naar buiten keek. Ondertussen staat er een andere motorrijder stil naast me. Had ik hulp nodig? Er lagen brokstukken op de weg en toen hij mij zag stilstaan vroeg hij zich af of er wat mis gegaan was. Gelukkig waren die brokstukken niet van mij. Ik moest terug. Gzd zag ik na een tijd het pompstation. Of toch niet, het is geen Aral pompstation. Even vragen leerde mij dat immer gerade aus in het volgende dorp wel een Aral pompstation te vinden moet zijn. Vijf minuten later zie ik Ad op zijn rode motor zitten, en vrolijk doet hij zijn helm weer op.

Ik wil niet zomaar verder rijden. Minimaal een sanitaire stop heb ik nodig en we moeten het eerst eens even hebben over wat er fout gegaan was. Simpel volgens Ad. Ik was zomaar weggereden! Dat het voor mij leek alsof hij zomaar wegreed was natuurlijk klinkklare onzin. Het duurt even voor we het er over eens zijn dat het een vervelend misverstand was.

???????????????????????????????

De parkeerplaats. Het ging net!

???????????????????????????????

Later die middag vanaf het Piener Kreuz waar natuurlijk een terrasje is.

Een gedachte over “Maria Laach en nog een misverstand

  1. Pingback: Cochem I | Kaatjevliet's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s